Stucadoren

Schuurwerk

Schuurwerk is een pleisterwerk dat toe te passen is in bijna elke ruimte. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en naderhand niet meer gesausd hoeft te worden. Schuurwerk is een gipsachtige afwerking. Het schuurwerk regelt de vochthuishouding in huis op de juiste manier.

Het doel van schuurwerk (het schuren) is het aanbrengen van de gewenste textuur in de gipslaag.

Spackspuitwerk

Spack is een machinale afwerking (spuitwerk) die veelal wordt toegepast in de nieuwbouwsector. Spack heeft een korrelstructuur die in allerlei diktes leverbaar is. Van heel grof tot heel fijn. Het materiaal, en het resultaat, wordt ook wel spuitspack genoemd. Spack kan, naast standaard wit, ook in andere lichte en soms zelfs donkere kleuren worden uitgevoerd.

Spackwerk wordt in twee lagen wordt aangebracht.

  • De eerste laag wordt gespoten en vlak getrokken zodat het lijkt alsof het een gestucte wand is waardoor alle fouten in de muur zijn verdwenen
  • Vervolgens wordt er een structuur aangebracht op het moment dat de eerste laag droog is.

De machine waarmee de spuitspack gespoten wordt, heeft een draaiworm waardoor de pasta door de slang wordt geperst. Bij de spuitmond wordt er lucht toegevoegd waardoor de nevel ontstaat. De vermenging van lucht en pasta geeft de mogelijkheid de spack in een fijnere of grovere structuur aan te brengen.

Pleisterwerk

Stucmethode. Een pleisterlaag is een dunne laag specie (mortel) van kalk en/of cement en gips met zand die vlak op muur, gewelf of plafond wordt aangebracht. Pleisterwerk is meestal een gladde wand- en plafondafwerking zonder naden die geschikt is als ondergrond om te behangen of te sauzen. Doordat het product niet egaal opdroogt, is (bijna) altijd een nabehandeling vereist.

De pleister is slechts enkele millimeters tot enkele centimeters dik, afhankelijk van de methode waarop gepleisterd wordt.

Koningsland 16

8331 XH Steenwijk

info@mastenbroekafbouw.nl

+31(0)6 13 42 13 83